Kunststof ramen

Uitgaande van gelijkwaardige kwaliteitseisen zijn ramen uit kunststof de goedkoopste van de drie mogelijkheden. Vroeger werd de uitstraling van kunststof ramen als minder ervaren maar door de opkomst van tal van afwerkingsmogelijkheden is de uitstraling van het product de dag van vandaag erg verbeterd. Hierdoor is het mogelijk om mooie houtdessins te imiteren op goedkopere kunststof ramen.

Het grootste voordeel van kunststof ramen is de levensduur en de hoge isolatiewaarde. Ze zijn erg stevig en erg gemakkelijk in onderhoud. Het nadeel is dat ze net iets duurder zijn bij aanschaf.

Waarom kiezen voor kunststof ramen?

  • Hebben geen onderhoud nodig
  • Isoleert goed het goed en de warmte
  • Erg milieuvriendelijk
  • Veel afwerkingsmogelijkheden

De enige reden waarom u niet voor kunststof ramen zou kunnen kiezen is het uiterlijk & degelijkheid. Kunststof ramen geven echter niet de authentieke warme uitstraling mee als die van houten ramen en zijn niet zo sterk als die uit gemaakt uit aluminium. Wel is het zo dat de afwerkingsmogelijkheden van kunststof ramen erg toenemen. Hierdoor komen kunststof ramen qua uiterlijk steeds dichter bij houten ramen. Hierdoor kan u alvast heel wat euro’s uitsparen door te kiezen voor kunststof ramen.